Aankondiging: beweegactiviteit voor mantelzorgers

In december konden buurtsportcoaches in Friesland ondersteuningsgelden aanvragen bij MEE Friesland en Sport Fryslân om aangepast sporten mogelijk te maken door middel van een lokaal initiatief. De beweegcoaches van Miks hebben in samenwerking met het Sociaal Wijkteam DFM een idee ingebracht om een ontmoetings- en beweegactiviteit te organiseren voor mantelzorgers samen met de persoon waarvoor zij zorgen, waarin het thema bewegen centraal staat. Hiermee hebben we een financiële bijdrage ontvangen waarmee we dit evenement in maart gaan realiseren.

Groente… zet je tanden erin!

Na een dik jaar waarin in Balk en omgeving is ingezet op water drinken, gaan we na voorjaarsvakantie de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ starten. Voor kinderen van 4-13 jaar geldt dat zij de norm halen wanneer zij 3 of meer opscheplepels groente eten.

Uniek Sporten: vind de sport die bij je past

Sporten en bewegen is gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor de conditie, je wordt er fit en vrolijk van, en tijdens het sporten kan je sociale contacten opdoen. Daarom vindt Uniek Sporten dat sport belangrijk is voor iedereen. Een handicap hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Middels Uniek Sporten wil het Fonds Gehandicaptensport ervoor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen.

Samen Vitaal – bewegen met een maatje

Sinds september is Samen Vitaal gestart in Balk. Door Samen Vitaal ontvangen deelnemende ouderen in de omgeving van Balk wekelijks een bezoek van een maatje om samen te gaan bewegen. Er wordt ingezet om de vitaliteit van ouderen te bevorderen en het netwerk te vergroten. Samen Vitaal is een samenwerking van thuiszorgorganisaties Thuiszorg ZWF, Buurtzorg, Hof & Hiem en Miks welzijn.

Drankenbord

Iets wat lekker is bevat vaak suikers. Hoeveel suiker er nu precies in een drankje zit, is vaak lastig te [...]