Eén van de JOGG ambassadeurs aan het woord..

Eén van de JOGG ambassadeurs aan het woord..

Diëtiste Hester Visser. 

Met de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) streven we naar een gezonde leefomgeving voor kinderen. De nut en noodzaak wordt erkend en lokale initiatieven zijn reeds gestart. We willen deze mensen graag hun verhaal laten doen.

Dit keer zijn we op bezoek geweest bij Hester Visser, eigenaar van Diëtistenpraktijk Hester Visser.

Afgelopen jaren signaleerde diëtist Hester Visser steeds meer kinderen met overgewicht in haar praktijk. “Voeding is echter niet alleen het probleem van overgewicht, ook beweging en psychosociale factoren spelen daarbij een rol, aldus Hester Visser. “De gehele leefstijl is van belang en ouders zijn hierin een enorm belangrijke spil. Goed voorbeeld doet goed volgen. In de jongste levensjaren van het kind, kan de basis worden gelegd voor een goed voedingspatroon”.

Sinds 2007 geeft de praktijk van Hester  voedings- en dieetadviezen in Joure en sinds eind 2015 ook in Oudehaske. “Samen kun je meer bereiken en elkaar versterken; daarom had ik behoefte om mij aan te sluiten bij de JOGG- aanpak. Binnen deze aanpak willen we o.a. preventie en zorg (meer) met elkaar verbinden. De werkgroep bestaat uit professionals die vanuit de passie voor het vak zich breder inzetten en doelen met elkaar helpen te bereiken. Ik wil met mijn kennis en mijn netwerk een bijdrage leveren aan de samenwerking met diverse zorgprofessionals. Op deze wijze kunnen we ons er samen sterk voor maken dat de kinderen de juiste zorg ontvangen”.

JOGG- regisseur Melis van der Meer vindt het goed en belangrijk dat deze partijen zich in een netwerk mengen en gezamenlijk met verschillende disciplines werken aan een gezonde leefstijl voor jongeren.

Kijk voor meer informatie over de praktijk van Hester Visser op http://www.dietisthestervisser.nl/


8 februari 2018